Interjú: Fodor Anett: 2020-as Eb önkéntes programjának vezetője

Milyen érzés a számodra az, hogy Budapest is részt vesz a labdarúgó Európa-bajnokságon mint rendező város? 

Európa jelenlegi legnagyobb sportprojektje a mostani labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet egy hatalmas hullámként tudok elképzelni, mely mindenkit magával ragad, ha szereti a labdarúgást, ha nem. Imádom, hogy ennek a láznak a legeslegbelsejében lehetek és ez az élmény nem csak a szervezőké lesz, de az összes önkéntesé és városlakóé is lesz.

Véleményed szerint mekkora lehetőség ez Budapest, tágabb értelemben pedig Magyarország számára? 

Az UEFA szigorú szabályok szerint válogatja ki a rendező városokat, Magyarország számára ez mindenképpen elismerés, hogy minket is érdemesnek tartottak a házigazda szerepére. Nagyszerű munkalehetőségeket teremt az esemény, továbbá a turizmus minden bizonyára virágozni fog ezen időszakban a fővárosban és annak környékén. Reméljük, hogy mind az európai szövetség képviselői, mind pedig a helybéliek, az önkéntesek és a szurkolók is nagyszerű élményekkel fognak gazdagodni.

Dolgoztál-e már önkéntesként? Ott milyen élmények értek? Meglátásod szerint mi lehet a legjobb dolog az önkéntességben? 

Szerencsére rengeteg eseményen volt szerencsém önkéntesként részt venni, 2010-ben kezdtem a szintén budapesti rendezésű Úszó Európa-bajnokságon, ami annyira magával ragadott, hogy Európa-bajnokságok és világbajnokságok sorára jelentkeztem önkéntesnek belföldön és külföldön egyaránt. Mindezen szenvedélyemnek és hobbimnak 8 éven keresztül hódoltam, amíg meg nem kaptam a mostani állásom. Számomra az önkéntesség rengeteg boldogságot és emléket adott, mindamellett egyedülálló szakmai tapasztalatot és széles kapcsolatrendszert adott, amely a karrierlehetőségeimet nagyban előrelendítette.

Szerinted milyen tapasztalattal gazdagodhatnak leendő önkénteseink a program során? Miért lehet jó részt venni ebben az önkéntes programban?  

Az önkéntesség mindig rengeteg meglepetést rejt magában, és reméljük, hogy mindenki számára pozitív élmény lesz. A kedvesség erő, másoknak adni jó, egy mega sporteseménynek a részese lenni hihetetlen nagy lehetőség és egyben felelősség is.  

Mit üzennél azoknak a fiataloknak és idősebbeknek, akik részt vállalnak az Euro 2020 Host City Budapest önkéntes programjában? 

Jelentkezzenek, ne hagyják ki ezt a tényleg egyedülálló lehetőséget, hiszen nem tudjuk, hogy mikor lesz legközelebb még egy labdarúgó Európa-bajnokság Magyarországon.

Megosztom:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Kinyomtatom
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype

Mást is olvasnék...